HAMBURGEROVÉ HOUSKY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Slané | Posted on 28-07-2014

Budete potřebovat

680g hladké mouky, 200ml vlažné vody, 200ml rostlinného mléka, 15g sušeného droždí, 2 lžíce rostlinného másla (nebo oleje), 2 lžičky cukru, 1 lžička soli

Postup

Mouku smícháme v míse s droždím, cukrem a solí. Poté zapracujeme rozpuštěné máslo, mléko a vodu. Vypracujeme vláčné a nelepivé těsto, které vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme minimálně 1 hodinu kynout (nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem). Vykynulé těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme housky, pomažeme rostlinným mlékem, zakryjeme a necháme dalších 30 minut kynout.

Mezitím rozehřejeme troubu na 200 stupňů (horkovzdušná). Připravené housky před pečením ještě jednou potřeme mlékem, posypeme semínkama nebo sezamovým semínkem a pečeme 15-20 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

Comments are closed.