VANILKOVÝ TOFUCAKE

0

Posted by Lucasinka | Posted in Koláče | Posted on 26-06-2014

Budete potřebovat

korpus: 250g sušenek Lotus, 2 vrchovaté lžíce rostlinného másla

náplň: 400g silken tofu, 500g vanilkového Alpro pudinku, 5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu, kůra z 1 velkého citronu

ostatní: drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky atd), Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina

Postup

Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních (horkovzdušná trouba). Mezitím připravíme náplň. V míse vyšleháme silken tofu s pudinkem, pak přidáme škrob a nastrouhanou kůru. Směs ochutnáme a je-li na nás málo sladká, dochutíme sirupem nebo cukrem. Nejsem zvyklá přiliš sladit, takže jsem již nepřislazovala. Přiravenou tofu směs vlijeme na předpečený sušenkový korpus. Teplotu v troubě snížíme na 150 stupňů, na spodní mřížku dáme nerez mísu naplněnou vodou a na střední mřížku dáme připravený tofucake. Pečeme minimálně 40 minut nebo dokud není povrch na pohmat tužší. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme zcela vychladnout. Na vychladlý tofucake naaranžujeme ovocem a zalijeme přiraveným Quick Jelly, který připravíme dle návodu. Necháme zcela zchladnout a ztuhnout v lednici.

Comments are closed.