LENTIL BALLS (ČOČKOVÉ KOULE)

0

Posted by Lucasinka | Posted in Burgery/Karbanátky | Posted on 24-06-2014

Budete potřebovat

2 hrnky vody, 1 hrnek hnědé čočky, 1 hrnek strouhanky, 1 střední cuketa, 1 střední mrkev, 1 hlava česneku, 1 cibule, 2 lžíce mletého lněného semínka, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce balsamic octa, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička mletého česneku, 1 lžička sušených bylinek, , sůl dle chuti, 2 vrchovaté lžíce cizrnové mouky + 4 lžíce vody

Postup

V hrnci přivedeme k varu 2 hrnky vody, poté ji osolíme a vsypeme čočku. Vaříme cca 20 minut do měkka. Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje osmahneme drobně posekanou cibuli s utřeným česnekem a jakmile začne směs vonět, přisypeme jemně nastrouhanou mrkev s cuketou a restujeme dokud zelenina není měkká. Trvá to jen chviličku, max. 5 minut. Uvařenou čočku přesypeme do mísy, přidáme osmaženou zeleninu, přidáme lněné semínko, mletou papriku, mletý sušený česnek, bylinky a přilijeme sojovou omáčku s balsamic octem. V malé misce smícháme cizrnovou mouku s vodou dokud nezískáme hustějsí pastu. Tu přidáme k čočkové směsi, přisypeme strouhanku a pořádně všechno promícháme. Necháme zcela vychladnout. Jakmile je směs vychladlá tvořímě z ní malé kuličky, které smažíme na troše oleje, případně pečeme v troubě. Podáváme s bramborovou kaší, těstovinama a rajčatovou omáčkou nebo třeba v bagetě.

Comments are closed.