Budete potřebovat
5 jablek na vaření nebo 3 normální + 3/4 hrnku jablečného pyré, 2 lžíce chia semínek, 1 lžička skořice, trocha vody
Postup
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na menší kousky. Přendáme do hrnce, přisypeme chia semínka a skořici.
Pokud používáme jablka na vaření, podlijeme trochou vody, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme cca 15 minut. Poté by jablka měla být měkká a rozpadat se skoro na kaši. Vidličkou část jablečné směsi rozšťoucháme.
Pokud používáme klasická sladká jalbka, po přendání do hrnce přidáme i jablečné pyré a za občasného míchání vaříme cca 15-20 minut dokud nejsou jablka měkká. Poté část jablečné směsi buď rozmixujeme nebo rozšťoucháme.
Teplým džemem plníme vymyté a ohřáté sklenice a uchováváme v chladu. V lednici vydrží 1-2 týdny. Z tohoto množství jsou cca 2 menší sklenice.