MANDLOVÉ „MLÉKO“

0

Posted by Lucasinka | Posted in "Mléka" | Posted on 14-05-2014

Budete potřebovat

100g neloupaných mandlí, 500ml filtrované vody + další na naředění

Postup

Mandle zalijeme vroucí vodou a necháme 15 minut. Poté sloupneme slupku, oloupané mandle vsypeme do misky, zalijeme vodou tak, aby hladina byla cca 1 cm nad mandle a necháme přes noc odležet. Druhý den vodu slijeme, mandle nasypeme do mixéru, přilijeme filtrovanou vodu a mixujeme cca 3 minuty. Scedíme přes plátýnko nebo velmi jemné sítko a můžeme podávat. Takto připravené mléko můžeme použít na pečení, vaření, můžeme jej osladit javorovým či jiným sirupem nebo přidat ovoce a umixovat smoothie atd…

Pozn. Mandle obsahují vápník, draslík, fosfor a hořčík. Toto mléko je odolné proti vyšším teplotám a proto je jedno z nejvhodnějších pro přidání do kávy, přípravu horké čokolády atd. Pokud jej naředíme méně, můžeme jej použít jako mandlovou smetanu do polévek a omáček.

Comments are closed.