VEGAN „PIŠKOTOVÉ TĚSTO“

0

Posted by Lucasinka | Posted in Dorty | Posted on 27-04-2014

Budete potřebovat

150g pšeničné hladké mouky, 100g pšeničné (nebo špaldové) celozrnné mouky, 60g cizrnové mouky, 50g pohankové mouky, 325ml vanilkového mléka (použila jsem Alpro), 135g sirupu (javorový, golden, agáve, rýžový…), 2 lžičky prášku do pečiva

Postup

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a formu vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme všechny mouky s práškem do pečiva. Přilijeme mléko se sirupem a zamícháme, aby se vše spojilo v lité hladké těsto. To přelijeme do připravené formy a dáme do trouby. Pečeme cca 25 minut nebo dokud není povrch zlatavý a špejle je po vytažení čistá. Necháme vychladit a použijeme dle potřeby – můžeme naplnit pudinkem a čerstvým nebo mraženým ovocem, zalít agarovou želatinou, tofu tvarohem….fantazii a chuti se meze nekladou.

Pozn. Místo Alpro vanilkového mléka je možné použít jakékoliv rostlinné, ale pak doporučuji přidat více sirupu a vanilkový extrakt. Cizrnovou mouku je možné nahradit i sojovou moukou.

Recept jsem našla na stránkách http://veganza.cz, ale mírně jsem si ho upravila.

Comments are closed.