SEITANOVO-CIZRNOVÁ ROLÁDA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Seitan/Tempeh/Soja | Posted on 21-04-2014

Budete potřebovat

na roládu: 2 hrnky pšeničného sypkého lepku (wheat gluten), 1 konzerva cizrny, 1,5 hrnku zeleninového vývaru, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 vrchovatá lžíce papriky, 1 vrchovatá lžíce sušeného česneku, 1 lžíce sušené šalvěje, 1 lžíce sušeného tymiánu, 1/2 lžičky soli

na nádivku: 1 konzerva cizrny, 1 hlava česneku, 1 cibule, 6 krajíců dva dny starého chleba, 1 hrnek zeleninového vývaru, 1/2 hrnku rostlinného mléka, 1 hrst ovesných vloček, 2 lžíce směsi sušených oblíbených bylinek, 1 lžička černé soli

Postup

Nejprve připravíme nádivku. Chléb pokrájíme na menší kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme utřený česnek, ovesné vločky, bylinky a černou sůl. Cizrnu slijeme, necháme okapat a přidáme k chlebové směsi. Zalijeme zeleninovým vývarem, rukou promícháme a necháme chvíli odležet.

Na roládu ve větší míse smícháme pšeničný lepek, lahůdkové droždí, bylinky, papriku a sůl.

Uprostřed uděláme důlek. Do mixéru vlijeme vývar, přidáme oloupaný česnek, sojovou omáčku, olej a okapanou cizrnu. Rozmixujeme dohladka a vlijeme do připravené suché směsi. Vařečkou mícháme dokud se vše nespojí v jednu masu. Připravíme si větší kus pečícího papíru na který připravenou směs přendáme a rukama „rozplácáme“ na placku. Nádivku v rukou zploštíme a rozložíme na půl připraveného seitanového „masa“.

Pomocí pečícího papíru zarolujeme, konce zaštípneme, aby se seitanová hmota spojila a přendáme na plech.

Pečeme při 180 stupních 1 hodinu a po upečení necháme chvíli vychladit. Pak nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborem.

Pozn. Na seitanovou roládu jsem narazila na mých oblíbených stránkách http://veganotic.blogspot.cz

Comments are closed.