LILKOVÉ ŘÍZEČKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Burgery/Karbanátky | Posted on 20-04-2014

Budete potřebovat

1 větší lilek, 250 ml piva, 2 hrnky zeleninového vývaru, 1,5 hrnku mouky, 2,5 lžíce mletých mořských řas, 2 lžíce sušeného česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce soli

Postup

Lilek oloupeme a nakrájíme podélně na max. 1 cm široké plátky. V misce smícháme vývar, 1,5 lžíce mořských řas, 1 lžíci sušeného česneku a citronovou šťávu a plátky lilku do směsi naložíme. Zakryjeme a necháme minimálně 3 hodiny marinovat. V jiné misce smícháme pivní těstíčko z piva, 1 hrnku mouky, 1 lžíci mořských řas a sušeného česneku a přidáme sůl. Namarinované plátky lilku obalíme nejprve v pivním těstíčku a poté v mouce (zbylý 0,5 hrnku). Smažíme do zlatova a podáváme s chlebem nebo bramborem.

Pozn. Receptík se objevil na FB v jedné skupině a podle přispěvatele měl chutnat jako obalovaná rybka. Co si pamatuju z kdysi dávna, tak rybka chutná trochu jinak, ale jako řízeček to chutnalo dobře.

Comments are closed.