CELEROVÉ ŘÍZKY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Burgery/Karbanátky | Posted on 20-04-2014

Budete potřebovat

1 středně velký celer, 1 l zeleninového vývaru, strouhanka

těstíčko: škrobová moučka, voda, černá sůl, sušený česnek, mix sušených bylinek

Postup

Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko připravíme smícháním škrobové moučky, černé soli, sušeného česneku a sušených bylinek. Opatrně přidáme vodu tak, aby vzniklo hustější těstíčko. Okapané plátky celeru obalíme v připraveném těstíčku, pak ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovou kaší.

Pozn. Do těstíčka můžeme přidat i strouhaný sýr. Černá sůl dodá těstíčku trochu vajíčkovou chuť, ale je možné ji nahradit klasickou solí.

Comments are closed.