KYNUTÝ OVOCNÝ KOLÁČ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Koláče | Posted on 02-02-2014

Úžasný a šťavnatý koláč, se kterým vždycky uspějete. Inspirovala jsem se na stránkách http://veganotic.blogspot.co.uk

Budete potřebovat

250g krupičky, 250g hladké mouky, 250ml ovesného (nebo jiného rostlinného mléka), 100ml oleje, 85g zlatého (golden) sirupu, 10g sušeného droždí, 3 vrchovaté lžíce plnotučné sojové mouky, 1 lžíce lahůdkového droždí (je možné vynechat)

na posypku: 60g hnědého třtinového cukru, 60g krupičky, 45g rostlinného másla (margarinu)

čerstvé nebo mražené ovoce – použila jsem meruňky, žluté a modré blumy a mražené třešně

Postup

Ve větší míse smícháme krupičku s moukou, přisypeme sojovou mouku, lahůdkové droždí a sušené droždí. V malém hrnci si mírně ohřejeme mléko tak, abychom v něm udrželi prsty a vlijeme do suché směsi. Přilijeme olej a zlatý sirup a vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme v teple alespoň 1 hodinu kynout. Vykynulé těsto přendáme na plech vyložený pečícím papírem a rozválíme nebo ho rukama roztáhneme. Na takto připravené těsto naskládáme zvolené ovoce a zasypeme posypkou, kterou připravíme smícháním cukru, másla a krupičky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 stupních cca 45 minut nebo dokud se okraje nezačnou zbarvovat do zlatova. Necháme vychladnout a můžeme podávat.


Comments are closed.