BURGERY Z ČERVENÉ ŘEPY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Burgery/Karbanátky | Posted on 05-02-2014

Budete potřebovat

1kg menší červené řepy, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 1hrst ovesných vloček, otruby, strouhanka, 1 lžička mleté horčice, 1 lžíce sojové omáčky, oregano nebo majoranka, sůl, sezamová semínka, olej na smažení

Postup

Červenou řepu vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Necháme vychladnout a oloupeme. Připravenou řepu buď nastrouháme na jemném struhadle nebo hodíme do mixéru. Cibuli pokrájíme na malé kousky, česnek utřeme. Umixovanou/nastrouhanou řepu přendáme do mísy, přidáme cibuli, česnek, ovesné vločky, mletou horčici, sojovou omáčku, bylinky a sezamová semínka. Je-li potřeba dozahustíme otrubama. Ochutíme solí a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Poté si na talíř nasypeme slabou vrstvu strouhanky, vlhkýma rukama z hmoty vytvoříme stejně velké placky, které obalíme ve strouhance. Takto připravené burgry osmahneme cca 2 minuty z každé strany (je potřeba pozorně sledovat, rychle se připalují), poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem a dopékáme cca 20 minut při 180 stupních. Hotový burger podáváme v housce se zeleninou nebo jako karbanátek třeba s bramborovou kaší.

Pozn. Pokud máte rádi např.koření na mleté maso nebo jinou oblíbenou směs, klidně ji použijte.

hotová směs

Comments are closed.