CIZRNA SE ŠPENÁTEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny | Posted on 29-01-2014

Budete potřebovat

2 konzervy cizrny, 1 svazek čerstvého špenátu, 1/2 hrnku rajčatové passaty (drcená rajčata), 1 větší krajíc dobrého bílého chleba typu ciabatta, 5 stroužků česneku, 4 lžíce oleje, 1/2 lžičky mletého kmínu, citronová šťáva, sůl

Postup

Do pánve dáme 2 lžíce oleje a osmahneme na něm chléb zbavený kůrky a pokrájený na malé kostičky. Jakmile je chléb dozlatova, přendáme ho do mixéru, přidáme česnek a rozmixujeme. Na stejnou pánev přidáme  zbytek oleje, vsypeme okapanou cizrnu, zalijeme rajčatovou passatou, okořeníme mletým kmínem a vmícháme rozmixovaný osmažený chléb s česnekem. Nakonec vmícháme omytý natrhaný špenát a necháme zavadnout. Dochutíme citronovou šťávou a solí a ihned podáváme třeba s pečivem.

Comments are closed.