CHLÉB Z ROSTLINNÉHO MLÉKA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Slané | Posted on 22-12-2013

Budete potřebovat

250g hladké mouky, 250g celozrnné mouky, 320ml rostlinného mléka (použila jsem mléko z hnedé rýže), 30g margarinu, 25g hnědého cukru, 10g soli, 10g sušeného droždí

Postup

V míse smícháme hladkou a celozrnnou mouku s cukrem, solí a droždím. Mléko ohřejeme a přidáme margarin, aby se rozpustil. Mléko má být jen tak teplé, abychom v něm udrželi prst bez pocitu pálení. Mléko s margarinem vlijeme do moučné směsi a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zakryjeme a necháme v teple kynout min. 1 hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.


Poté těsto znovu propracujeme a vložíme do připravené formy. Znovu zakryjeme a necháme zakryté kynout 30 minut.

Mezitím rozehřejeme troubu na 210 stupnů (horkovzdušná). Před pečením chlém nakrojíme, pomažeme směsí octa a vody a pečeme 25-30 minut.

Chléb má při poklepání na dno vydávat dutý zvuk. Necháme vychladnout na mřížce.

Comments are closed.