MATAR KACHORI

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny | Posted on 06-11-2013

Budete potřebovat

Těsto: 1 hrnek hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1/4 hrnku teplé vody, 1/4 lžička prášku do pečiva, 1/4 lžička soli

Náplň: 1 hrnek mraženého hrášku,  1 lžíce cizrnové mouky, 1 lžička čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky mletého fenyklu, 1/2 lžičky chaat nebo garam masala, 1/2 lžičky mangového prášku (amchur powder), 1/4 lžičky chilli, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky kmínu, 2 lžičky oleje, sůl

Ostatní: olej

Postup

Nejprve připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a solí. Promícháme, přilijeme olej a po částech přiléváme vodu, dokud nemáme pevné nelepivé těsto. To zabalíme do utěrky nebo dáme do igelitového pytlíku a necháme 40 minut odležet.

V malé misce smícháme chilli, koriandr, kurkumu, garam masalu, mletý fenykl a mangový prášek (amchur). Mražený hrášek zalijeme vroucí vodou, slijeme a na hrubo rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme kmín a po chvíli jemně strouhaný zázvor.

Přisypeme hrášek, promícháme a zasypeme zbytkem koření.

Promícháme a přisypeme cizrnovou mouku.

Po chvíli by cizrnová mouka měla vsáknout všechnu tekutina a směs bude suchá.

Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každé výválíme kuličku.

Pracovní plochu jemně posypeme moukou  a každou připravenou kuličku rozválíme na placku.

Na každou placku dáme zhruba 1 lžíci hráškové směsi

Okraje pevně spojíme a vytvoříme malou placku.

Tu opatrně rozválíme na placku.

Takto připravené placky smažíme ve velké vrstvě oleje dozlatova. Podávala jsem s rajčatovým čatní a veganskou majonézou smíchanou s utřeným česnekem.

Recept jsem našla na stránkách www.vegrecipesofindia.com

Comments are closed.