KOPROVÁ OMÁČKA (VEGAN VERZE)

0

Posted by Lucasinka | Posted in Omáčky | Posted on 24-11-2013

Koprovku naprosto zbožňuju a poté, co jsem se rozhodla přejít na veganskou stravu, jsem přemýšlela, jestli koprovka z rostlinného mléka a bez vejce bude to pravé. A světe div se, je to stejně dobré, ne-li lepší!

Budete potřebovat

1 litr ovesného mléka, zeleninový bujon (prášek), sušený kopr, kukuřičný/bramborový škrob

na dochucení ocet, citronová šťáva a cukr

tofu natural, sojová omáčka, olej

Postup

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme bujonový prášek (dle návodu a chuti) a přivedeme k varu. Přisypeme koprem a zahustíme škrobem promíchaným v troše vody a necháme vařit cca 10-15 minut. Dochutíme octem nebo citronovou šťávou a cukrem. Tofu pokrájíme na slabé plátky a postupně namáčíme v sojové omáčce. Ihned dáme na pánev s trochou oleje a osmahneme do zlatova. Koprovou omáčku podáváme s bramborem nebo knedlíkem a osmaženým tofu.

Comments are closed.