KEŠU „SÝR“

0

Posted by Lucasinka | Posted in Domácí výroba | Posted on 10-10-2013

Budete potřebovat

300ml vody, 100g nesolených kešu oříšků, 12g lahůdkového droždí, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce tahini, 2 lžičky práškového agaru, 1-2 lžičky granulované cibule, 1-2 lžičky mleté horčice, 1 lžička granulovaného česneku, 1/4 lžičky soli

Postup

Kešu oříšky namočíme alespoň na 1 hodinu do studené vody. Poté slijeme. 300ml vody přivedeme k varu, vsypeme agar a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Do mixéru dáme namočené kešu oříšky, koření, tahini a citronovou šťávu a rozmixujeme na co nejhladší pastu. Postupně přiléváme vodu s agarem. Jakmile je směs hladká můžeme ji ještě dochutit, je-li potřeba, nebo přidat bylinky atd. Směs nalijeme do připravené formy a necháme v lednici vychladit nejlépe přes noc.

Recept jsem našla na stánkách www.vegansociety.com

Comments are closed.