DÝŇOVÉ ROLKY SE SKOŘICÍ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Sladké | Posted on 04-10-2013

Budete potřebovat

Na těsto: 2 a 1/2 hrnku polohrubé mouky, 3/4 hrnku pyré z dýně, 1/4 hrnku teplé vody, 1/4 hrnku rostlinného mléka, 1/4 hrnku oleje, 2 lžíce ovocného cukru,  2 lžičky sušeného droždí, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/4 lžičky mletého zázvoru

Na náplň: 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce ovocného cukru, 3 lžíce margarinu, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 a 1/2 lžičky mleté skořice

Postup:

Nejprve zaděláme těsto. Smícháme mouku, koření, cukr a droždí a v jiné míse smícháme olej s dýňovým pyré, vodou a mlékem. Tekutou směs vlijeme do sypké směsi a vypracujeme vláčné, hladké a nelepivé těsto. Pokud by se těsto lepilo, přidáme mouku, pokud bude příliš hutné, přilijeme vodu nebo mléko. Vypracované těsto dáme do mísy, zakryjeme a necháme kynout alespoň 1 hodinu nebo do zdvojnásobení objemu. Mezitím připravíme náplň smícháním obou cukrů, mouku, skořice a margarinu. Výsledná náplň má konzistenci husté pasty. Vykynuté těsto rozválíme, pomažeme náplní a pevně zarolujeme.

Hotový váleček nakrájíme na stejně velké kousky, které pevně naskládáme do formy. Takto připravené rolky necháme ještě cca 20 minut odpočívat.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a vložíme připravené rolky. Pečeme podle výšky a velikosti rolek cca 30-45 minut nebo dokud nebudou rolky nahoře zlatavé. Necháme cca 15 minut odpočinout na mřížce a poté vyndáme z formy a necháme zcela vychladnout.

Receptík jsem si se svolením vypůjčila z těchto stránek http://veganotic.blogspot.co.uk

Comments are closed.