DÝŇOVÉ CUPCAKES

0

Posted by Lucasinka | Posted in Muffiny a cupcakes | Posted on 04-10-2013

Budete potřebovat

1 hrnek hladké mouky, 3/4 hrnku mletých ovesných vloček, 1 hrnek dýňového pyré, 3/4 hrnku hnědého cukru, 1/2 hrnku rostlinného mléka, 1/2 hrnku oleje,  1/2 hrnku mleté směsi ořechů, 2 lžíce tekuté melasy, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky koření „Mixed spice“

krém: veganský cream cheese, moučkový cukr, pomerančová šťáva, barva dle libosti

Postup

V jedné míse smícháme mouku, mleté vločky a ořechy, cukr, prášek do pečiva a koření. V druhé míse smícháme pyré, mléko, olej a melasu. Tekutou směs vmícháme do sypké a směsí naplníme košíkama vyloženou formu na muffiny. Těstem plníme košíčky do 3/4 a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme podle velikosti košíčku 20-30 minut. Upečenost vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zcela vychladnout na mřížce. Mezitím připravíme krém vyšlehním cream cheese s moučkovým cukrem, pomerančovou šťávou a barvou dle výberu (nemusí být). Krém nesmí být tekutý. Pokud je, přisypeme cukr. Dáme alespoň na 20 minut do lednice. Vychladlé cupcakes potřeme krémem a zdobíme dle nálady a fantazie.

Dýně z fondánu

Inspirovala jsem se receptem na stránkách http://veganotic.blogspot.co.uk a mírně jsem si ho upravila

Comments are closed.