ŠVESTKOVÉ TOFUKNEDLÍKY (vegan)

0

Posted by Lucasinka | Posted in Sladká jídla | Posted on 15-09-2013

Budete potřebovat

1x375g balení silken tofu, 5 lžic ovesných vloček, 1 lžíce mletého lněného semínka, 1 lžíce ovocného cukru, 1/2 lžičky skořice (nemusí být), hladká mouka, švestky

Postup

Silken tofu vidličkou „rozňahňáme“. Přisypeme cukr, skořici, ovesné vločky a lněné semínko. Vše promícháme a postupně přisypáváme mouku, dokud těsto není pevné a přestává lepit. Švestky omyjeme, osušíme a zbavíme pecek. Z těsta odebereme část, vytáhneme prsty do placky, do středu vložíme švestku a pevně zabalíme. Jakmile máme všechny knedlíky připravené, dáme do velkého hrnce vařit vodu. Knedlíky opatrně vkládáme do vroucí vody, promícháme, aby se knedlíky nepřilepovaly ke dnu a jakmile vyplavou, vaříme ještě cca 5-7 minut. Podáváme s vanilkovým sojovým pudinkem.

Pozn. Z tohoto množství bylo 10 knedlíků. Samozřejmě je možné použít i jiné ovoce a vynechat skořici.

uvařené knedlíky

podávané s vanilkovým sojovým pudinkem sypané skořicí

Dobrou chuť

Comments are closed.