KOLÁČKY Z HRUŠEK S MARCIPÁNEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Koláče | Posted on 28-09-2013

Dáte si?

Budete potřebovat

700ml vody, 100ml tmavého zázvorového cukru (nebo tmavý cukr a sušený zázvor), 6 pevných hrušek, 2 vanilkové lusky

1 balení listového těsta, marcipán, moučkový cukr na posypání

Postup

Vodu nalijeme do širšího hrnce, přisypeme cukr, vhodíme podélně rozříznuté lusky a přivedeme k varu. Hrušky přepůlíme, vykrojíme jádřinec a bubáky a opatrně vložíme do vroucího cukerného roztoku. Snížíme teplotu a necháme cca 5 minut mírně probublávat. Poté stáhneme z ohně a necháme v nálevu částečně vychladit. Listové těsto rozválíme, vykrojíme větší kolečka, která přendáme na plech vyložený pečícím papírem a do středu každého dáme trochu na hrubo nastrouhaného marcipánu. Hrušky vyndáme z nálevu, necháme mírně okapat a opatrně nařízneme tak, aby u stopky zůstala spojená a spodní část se dala roztáhnout do vějířovitého tvaru. Přendáme na připravené těsto, vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečme cca 20 minut. Po upečení vyndáme, necháme vychladnout na mřížce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Hrušky v nálevu

Před pečením

Po upečení

Dáte si?

receptík je ze stránek veganotic.blogspot.cz/

Comments are closed.