JAHODOVÝ KRÉM NA DORTY

0

Posted by Lucasinka | Posted in Ostatní | Posted on 12-09-2013

Budete potřebovat

1,5l jahodového sojového nebo ovesného mléka, 180g javorového nebo golden sirupu, 100g mletých mandlí, 3 lžíce jahodového pudinkového prášku, 2 1/2 lžičky agarového prášku nebo 7 lžiček agarových vloček

Postup

Nejprve do hrce nalijeme mléko se sirupem a zahřejeme, ale nevaříme. Přidáme agar, zamícháme a přivedeme k varu. Poté stáhneme teplotu na minimum a vaříme 4-5 minut pokud jsme použili agarový prášek, nebo 10-12 minut pokud byly použity vločky. V malé misce smícháme jahodový pudinkový prášek se 3 lžícemi vody. Mleté mandle vsypeme do teplého mléka a za stálého míchání přivedeme opět k varu. Poté odstavíme a necháme min. 20 minut vychladnout. Krém rozdělíme na dvě části. Jednu část vlijeme na proříznutý korpus, necháme cca 10 minut a přiklopíme vrchní části korpusu. Zalijeme zbylým krémem a necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.

Pozn. Pokud nevyužijeme všechen krém na dort, můžeme ho část nalít do misek a podávat jako pudink.

dort s jahodovým krémem zdobený čerstvými jahodami

Comments are closed.