ČOKOLÁDOVÝ KORPUS (12-15 kousků – forma 28cm)

0

Posted by Lucasinka | Posted in Dorty | Posted on 12-09-2013

Budete potřebovat

450ml sojového mléka, 260g hladké mouky, 170g javorového syrupu, 100ml oleje, 60g celozrnné mouky, 60g kakaa, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička jedlé sody, 1/4 lžičky mleté skořice, kůra z 1 pomeranče nebo citronu

Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V misce smícháme mléko s octem a necháme 10 minut odstát. Mezitím v míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a kakao. Přidáme celozrnnou mouku se skořicí a promícháme. Javorový sirup, olej a kůru do mléka s octem a tuto tekutou směs vlijeme do sypké směsi. Těsto nemícháme příliš dlouho, jen aby v těstě nezustaly hrudky. Vlijeme do připravené formy (můžeme vyložit pečícím papírem) a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 20-30 minut podle velikosti použité formy. Upečenost vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme korpus vychladnout. Sundáme pečící papír, pokud jsme ho použili, a poté můžeme korpus proříznout a naplnit krémem nebo potřít džemem či ovocem.

Korpus s čokoládovým krémem (viz recepty sekce Moučníky, Ostatní)

Comments are closed.