LEHOUČKÝ NEPEČENÝ DEZERTÍK

0

Posted by Lucasinka | Posted in Nepečené moučníky | Posted on 11-08-2013

Budete potřebovat

350g jemného tofu, 150g černého rybízu, 1/2 šálku kešu oříšků, agáve sirup nebo golden sirup, 2 lžíčky agarového prášku, drobné ovoce (jahody, maliny, borůvky)

Postup

Nejprve je potřeba namočit kešu oříšky a to nejméne na 4 hodiny (nejlépe přes noc). Vodu z nich slijeme a změklé oříšky dáme do mixéru. Přidáme tofu a vše rozmixujeme do hladka. Směs osladíme dle chuti sirupem. Černý rybíz omyjeme, zbavíme stopek a rozmixujeme. Přidáme trochu vody, jen aby směs nebyla příliš hustá, přisypeme agarový prášek a přivedeme k varu. Po 1 minutě varu sundáme a vmícháme do směsi tofu a kešu. Pořádně promícháme. Do sklenic dáme část drobného ovoce, zakryjeme rybízovo-tofu krémem, dáme další vrstvu ovoce a pokračujeme do spotřebování surovin. Necháme vychladit a ztuhnout alespoň na 1 hodinu do lednice.

Pozn. Drobné ovoce k prokládání krému jsem použila borůvky a jahody z trhu ;)

Comments are closed.