ANGREŠTOVÁ JOGURTOVÁ ZMRZKA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zmrzliny/sorbety | Posted on 12-07-2013

Budete potřebovat

250g čerstvého angreštu, 3 lžíce ovocného cukru, 3 lžíce rostlinného bílého jogurtu

Postup

Angrešty zbavíme bubáka a stopky, přepůlíme a vložíme do zapékací misky. Posypeme cukrem, zakryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme při 180 stupních (horkovzdušná trouba) do měkka. Necháme zcela vychladnout. Upečený angrešt rozmixujeme, přidáme rostlinný jogurt a dle chutí můžeme dosladit. Směs přendáme do misky s víkem, zavřeme a dáme do mrazáku. Pokud chceme zmrzku nadýchanější, je potřeba se jí trochu věnovat, což obnáší promíchávání po cca 2 hodinách dokud není zmrzlina zcela zmrzlá. Pokud se jí nechceme tolik věnovat, na chuti jí to neubere, jen budou sem tam ledove krystalky. Před podáváním necháme chvíli povolit nebo dáme do do nádoby s horkou vodou.

Comments are closed.