ZELENINOVÁ OMÁČKA S ČOČKOU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Omáčky | Posted on 22-06-2013

Budete potřebovat

500g rajčatové passaty (propasírovaná rajčata), 500g zeleninového vývaru, 100g červené čočky, 2 střední mrkve, 1 řapík celeru, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky mleté skořice

Postup

Očištěnou a oloupanou cibuli, mrkev i řapík celeru nakrájíme nebo nasekáme na co nejmenší kousky. Takto připravenou směs vsypeme do hrnce s lžicí oleje a orestujeme. Přisypeme červenou čočku, zalijeme passatou a vývarem, ochutíme oreganem a skořicí, zakryjeme a přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu na minimum a vaříme směs 20 minut. Odstavíme a necháme 5 minut dojít pod poklicí. Můžeme podávat s těstovinama nebo gnocchi a můžeme posypat sýrem.

Pozn. Omáčku je možné zamrazit a je vhodná i pro malé děti cca od 9 měsíce.

Comments are closed.