POHANKOVO-JABLÍČKOVÁ KAŠE

0

Posted by Lucasinka | Posted in Kaše | Posted on 16-06-2013

Budete potřebovat

5 jablek, pohankové vločky, 1 lžičku javorového nebo agáve sirupu, skořice podle chuti

Postup

Jablka dáme do odšťavňovače, šťávu přelijeme do malého hrnce, osladíme a vsypeme pohankové vločky. Na začátku ne moc, aby kaše nebyla příliš hustá – pokud je řídká, můžeme kdykoliv přisypat. Ochutíme skořicí a pomalu přivedeme k varu. Jakmile začne kaše houstnout, odstavíme hrnec a kaši nalijeme na připravené talíčky nebo do mističek. Zdobíme kousky jablíček a skořicí.

Pozn. Pokud nemáte odšťavňovač, je možné použít jablkový džus, ale doporučuji kontrolovat složení, ať neplatíte jen za oslazenou a obarvenou vodu.

Comments are closed.