MODELOVACÍ ČOKOLÁDA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Domácí výroba | Posted on 23-05-2013

Budete potřebovat

150g veganské čokolády, 15g moučkového cukru, 15g vody, zhruba 2 lžíce tekuteho glukózy (orientačně)

Postup

Čokoládu s vodou a cukrem rozpustíme ve vodní lázni. POté vmícháme po částech glukózu a mícháme, dokud se vše nespojí. Glukózu přidáváme tolik, dokud se čokoládová směs nezačne oddělovat od stěn. Poté ji přendáme na připravenou potravinářskou fólii, zakryjeme druhou a rukama „vyválíme“ na placku. Necháme nejlépe přes noc odpočinout. Poté sejmeme potrafinářskou fólii a vytvarujeme kouli. Takto připravenou čokoládu můžeme obarvit gelovými barvami a používat jako potahovací hmotu na různé ozdoby apod. Pokud je čokoláda příliš lepkavá, vmícháme buď trochu moučkového cukru nebo dáme do lednice.

Pozn. Modelovací čokoládu jsem zatím zkoušela jen z veganské bílé čokolády, vyválela jsem ji na tenkou placku (na vále posypaném kukuřičným škrobem) a vykrajovala ozdoby klasickýma vykrajovátkama. Nechala jsem chvíli zaschnout. Brzy zkusím i z tmavé čokolády.

Čokoláda připravená k dalšímu zpracování

Obarvená hmota připravená k vykrajování

Comments are closed.