Budete potřebovat
300g malin, 150ml vody, 100g ovocneho cukru, šťáva z 1/2 citronu
Postup
Do malého hrnce vsypeme cukr, přilijeme vodu a přivedeme pomalu k varu. Jakmile je curk rozpuštěný, vaříme zhruba ještě minutu, nebo dokud směs není mírně syrupové konzistence. Poté opatrně přidáme šťávu z citronu a necháme zcela vychladit. Mezitím rozmixujeme maliny a propasírujeme je přes síto, abychom se zbavili semínek. Takto připravenou šťávu smícháme s cukrovým rozvarem, vlijeme do misky s víčkem a vložíme do mrazáku. Po zhruba 2 hodinách sorbet vyndáme a promícháme vidličkou. Vrátíme do mrazáku a postup opakujeme každou hodinu dokud není směs pevná a zmrzlá. Před použítím je vhodné sorbet vyndat z mrazáku cca 30 minut před servírováním, aby trochu povolil.