KOKOSOVÝ PALMOVÝ CUKR

0

Posted by Lucasinka | Posted in TIPY/TRIKY/NÁPADY | Posted on 10-04-2013

Kokosový palmový cukr má jemnou lehce karamelovou vůni a chuť. Je to sladidlo, cukr, s nejnižším glykemickým indexem kolem 35 a proto je to nevšední exotické dochucovadlo. Díky své sladkosti stačí při pečení či vaření použít jen pulků z uvedeného množství, jelikož je mnohem, mnohem sladší než ostatní cukry, sirupy či med.

Získává se tradičně nákladným ručním zpracováním čerstvého nektaru květů kokosových palem. Jakmile se nektar z květů sesbírá uvaří se a tím se získá karamel. Takto připravený karamel se rozdrtí na jemný krystal. Kokosový palmový cukr je nejčastěji vyvážen z Indonézie a Bali a pokud jej jednou zkusíte, už ničím jiným sladit nebudete :D Kokosový palmový cukr je úžasná volba pro široké použití – od kávy po čaj, na vaření, pečení, do cereálií apod.

Comments are closed.