BAGETY S PEČENÝM ČESNEKEM

0

Posted by Lucasinka | Posted in Slané | Posted on 16-04-2013

Budete potřebovat

500g hladké mouky, 350ml vody, 2 lžičky sušeného droždí, 2 lžičky soli, 1 celý velký česnek, olej

Postup

Do větší mísy nasypeme mouku, na jednu stranu dáme sůl, na druhou droždí. Promícháme a vlijeme část vody. Zapracujeme a je-li potřeba, přilijeme postupně zbytek vody. Jakmile je těsto celistvé, přendáme jej na vál mírně pokapaný olivovým olejem. Vypracujeme vláčné a nelepivé těsto, vrátíme do mísy, zakryjeme a necháme minimálně 1 hodinu (nejlépe však déle) kynout na teplém místě. Mezitím dáme česnek vcelku do trouby a pečeme při 180 stupních asi 15 minut. Jakmile těsto vykyne, opatrně do něj zapracujeme vyloupaný upečený česnek. Poté rozdělíme na dvě části, opět prohněteme, vytvarujeme bagety, zakryjeme a nechýme dalších 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 220 stupňů a bagety pečeme 25 minut nebo do zezlátnutí. Necháme vychladit na mřížce.

Pozn. Upečený česnek je lepkavý a spíš jako pasta, takže nejsnadnější zbavení slupky je prostě jej vymačkat.

Comments are closed.