PITTA CHLEBA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Slané | Posted on 21-01-2013

Budete potřebovat

250g hladké bílé chlebové mouky, 160ml vody pokojové teploty, 5g soli, 7g sušeného droždí, 2 lžičky olivového oleje

Postup

V míse smícháme mouku, přidáme sůl a na opačnou stranu droždí. Přilijeme olej a část vody. Prsty začneme vypracovávat těsto. Přilijeme i zbytek vody, těsto vyndáme z mísy a na mírně naolejovaném vále vypracujeme hladké měkké těsto. Necháme minimálně 1 hodinu kynout na teplém místě. Poté rozehřejeme troubu na 220 stupňů, těsto rozdělíme na 6-8 dílů a kazdý vyválíme na zhruba 3mm vysoké placky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme 5-10 minut dokud se placky nenafouknou a nezačnou se zbarvovat. Poté vyndáme a necháme vychladit.

Pozn. Takto připravený pitta chléb spotřebujeme do 24 hodin nebo můžeme zamrazit

V troubě se placky nafouknou a zabarví

Hotový pitta chléb

Comments are closed.