KOTLÍK Z KAPUSTY A DÝNĚ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zelenina | Posted on 31-01-2013

Budete potřebovat

1 máslová dýně, 200g kapusty, 1 červená cibule, 500ml zeleninového vývaru, 400g sekaných rajčat, 400g bílých fazolí (v konzervě), 400g cizrny (v konzervě), 1 lžička mleté papriky, olej

Postup

Červenou cibuli přepůlíme a nakrájíme na plátky. Dýni oloupeme, zbavíme semen a pokrájíme na zhruba stejně velké kostky. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme cibulku. Přisypeme dýni a chvíli restujeme. Přisypeme na malé kousky natrhanou kapustu, zalijeme vývar a sekaná rajčata. Ochutíme mletou paprikou a přivedeme k varu. Fazole a cizrnu scedíme, propláchneme vodou a vsypeme ke kapustovo-dýňové směsi. Přikryjeme pokličkou a dusíme zhruba 30 minut, dokud není dýně měkká. Dochutíme solí, je-li potřeba. Kdo má rád, může přiostřit chilli.

Pozn. Podáváme s kuskusem, bulgurem, rýží nebo pečivem. Rozmixované je vhodné i pro děti od 1 roku.


Comments are closed.