PEČENÝ BRAMOBRÁK S POHANKOU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zelenina | Posted on 29-04-2012

Budete potřebovat:
1/2 kila brambor, 200g pohanky lámanky, 6 stroužků česneku, 1 větší mrkev, 75g rýžové mouky, 2 lžíce sojové nebo cizrnové mouky, 1 lžička kypřícího prášku, majoránka, sůl

Postup:
Pohanku přebereme a zalijeme vroucí vodou. Necháme vychladnout. Brambory a mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Přidáme jemně nastrouhaný nebo utřený česnek, sojová nebo cizrnová mouka, vmícháme mouku s kypřícím práškem a scezenou pohanku. Ochutíme majoránkou, osolíme a nakonec připravenou směs přendáme do vymazané zapékací formy. Uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů. Pečeme 35-45 minut nebo do zezlátnutí.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.