BRAMBOROVÉ ŠPALÍČKY

0

Posted by Lucasinka | Posted in PŘÍLOHY | Posted on 18-09-2011

Budete potřebovat:
větší pevné brambory, silný zeleninový vývar, máslo, čerstvý nebo sušený tymián, 2 stroužky česneku

Postup:
Brambory omyjeme, odřízneme vršky a ostrým nožem odkrájíme slupku tak, aby nám vznikly špalíčky zhruba stejné velikosti. Takto připravené brambory dáme do zeleninového vývaru do kterého přidáme sušený nebo čerstvý tymián. Necháme přejít varem a po cca 5 minutách varu brambory vyndáme. Na pánvi rozehřejeme trochu másla a brambory na něm ze všech stran opatrně osmahneme. Do zapékací mísy vlijeme 150ml vývaru, ve kterém jsme vařili brambory, přidáme kousek másla, stroužky česneku a předsmažené brambory do takto připravené mísy naskládáme. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme 30 minut. Poté teplotu zvýšíme na 200 stupňů a dopékáme asi 15-20 minut  nebo dokud nejsou brambory na povrchu krupavé a uvnitř měkké (zjistíme špjelí nebo ostrým tenkým nožem).

Pozn. Příjemná obměna klasických pečených brambor. Díky předvaření ve vývaru není třeba vůbec brambory solit.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.