POLENTOVÝ KNEDLÍK SE ZELÍM A CIBULKOU

0

Posted by Lucasinka | Posted in Zelenina | Posted on 03-06-2011

Budete potřebovat:
Knedlík z polenty (recept zde), 1/2 sklenice kysaného zelí, 2 cibule, olej, cayenský pepř, voda, sůl, cukr, mletý kmín

Postup:
Knedlík připravíme dle receptu. Do menšího hrnce dáme trochu oleje a vsypeme propláchuté a pokrájené kysané zelí. Podlijeme trochou vody, ochutíme cayenským pepřem, mletým kmínem a přivedeme k varu. Dle chuti dochutíme solí a cukrem. Cibulku drobně pokrájíme a osmahneme na oleji do zlatova. Na stejné pánvi osmahneme na plátky pokrájený knedlík z polenty a jakmile chytne barvu, ihned podáváme se zelím a sypané cibulkou.

Pozn. Je možné také knedlík z polenty pokrájet na půlku, smíchat se zelím a cibulkou a vložit na chvíli do trouby, aby se knedlíky prohřály. Z toho množství jsou 2 porce.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.