ŠVESTKOVO-MAKOVÝ DEZERT

0

Posted by Lucasinka | Posted in Nepečené moučníky | Posted on 30-05-2011

Budete potřebovat:
150g sušených švestek, 400ml vroucí vody, 1/2 lžičky skořice, 80-100g mletého máku, 60g sirupu ze sušených datlí, 7g sušeného agar-agaru

Postup:
Sušené švestky přelijeme vroucí vodou a necháme zcela změknout. Poté přidámskořici, sirup ze sušených datlí a rozmixujeme na hladký krém. Přimícháme agar-agar a celou směs přelijeme do hrnce. Jakmile se směs začne vařit, přisypeme mák, pořádně promícháme a odstavíme. Skleničky nebo misky vymyjeme studenou vodou (neotíráme) a navršíme do nich uvařenou švestkovo-makovou směs. necháme vychladit při pokojové teplotě a můžeme podávat.

Pozn. Pokud nemáme připravený sirup ze sušených datlí (recept  rubrice „ostatní“, namočíme 20g sušených a přepůlených datlí do 60ml vařící vody a poté rozmixujeme spolu se švestkama. Datle jsou dostatečně sladké a proto již není nutné dezert sladit.

Do vroucí směsi přisypeme mák a odstavíme

Podáváme třeba s jahodami, bílým jogurtem a přelité sirupem ze sušených datlí

Pozn. Inspirace ze stranek Varimezdrave.cz

Write a comment

You must be logged in to post a comment.