ŠPAGETY ALIO OLIO

0

Posted by Lucasinka | Posted in Těstoviny | Posted on 10-04-2011

Budete potřebovat:
špagety, olivový olej, česnek, čerstvá bazalka, veganský parmezán, sůl

Postup:
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. V hlubší pánvi rozpálíme dostatek olivového oleje a rychle na něm osmahneme na slabé plátky pokrájený česnek. Jakmile začne česnek měnit barvu, přidáme trochu vody ze špaget, přisypeme uvařené špagety a posypeme veganský parmezán. Promícháme, sundáme z ohně a přimícháme na proužky pokrájenou čerstvou bazalku.

Pozn. Neuvádím gramáž záměrně – záleží na každém, jak výraznou chuť chce mít. Pro tři osoby jsem použila 1 větší hlavu česneku. Olejem nešetříme – špagety jím musí být obalené, ale nesmí v něm plavat.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.