PIVNÍ CIBULAČKA

0

Posted by Lucasinka | Posted in POLÉVKY | Posted on 18-04-2011

Budete potřebovat:
500g cibule, 80g margarinu, 20g hladké mouky, 1l zeleninového vývaru, 200ml světlého piva, sůl

Postup:
Ve větším hrnci rozehřejeme margarin, pak přidáme na půl kolečka pokrájenou cibuli a osmahneme. Čím víc bude cibule osmahnutá, tím tmavší bude mít polévku barvu. Jakmile cibule zesklovatí zasypeme jí moukou, promícháme a zalijeme vývarem a pivem. Promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, poté dochutíme solí (je-li potřeba) a podáváme s chlebovými krutony.

Pozn. Klasickou cibuli můžeme namíchat i s červenou cibulí.

Cibuli osmahneme na másle

Dobrou chuť

Write a comment

You must be logged in to post a comment.