HOUBOVÝ STROGANOFF S PŘÍCHUTÍ THAJSKA

0

Posted by Lucasinka | Posted in Omáčky | Posted on 10-04-2011

Budete potřebovat:
500g malých žampionů, 2 kusy citronové trávy, 1 lžíce oleje, 1 limetka, 1 lžička strouhaného zázvoru, 4 lžíce kukuřičné mouky, 2x400ml konzerva kokosového mléka, sůl, pepř, čerstvý koriandr

Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm očištěné a na čtvrtky pokrájené houby. Pak přidáme citronové trávy, kůru z limetky, strouhaný zázvor a necháme vše zahřát dokud se vůně neuvolní. Kukuřičnou mouku smícháme s kokosovým mlékem a vše přilijeme k houbám. Promícháme a necháme přejít varem. Provaříme, ochutíme solí a pepřem. Po cca 10 minutách vyndáme citronové kůry a servírujeme nejlépe s rýží.

Pozn. Rýži můžeme obzvlastnit špetkou kurkumy – získá pak krásnou zlatou barvu

Write a comment

You must be logged in to post a comment.