SEZÓNNÍ POTRAVINY – BŘEZEN

0

Posted by Lucasinka | Posted in Sezónní potraviny | Posted on 02-03-2011

Březen a s ním i jaro klepou na dveře a jelikož se blíží období meruněk a citrony jsou plné chuti a vůně, je na místě menší předjarní očista našeho těla. Bohužel se také blíží chřipky a jiné nachlazení. I proto bychom v tomto období měli dbát na vyšší přísun vitamínů, kterých díky citronům i jiným cit máme dostatek.

Pokud pro příjem vitamínů volíte spíše zeleninu, je stále vhodný květák, čekanka nebo Jerusalemský artičok. Jsou snadné na přípravu a velice chutné. Také pórek je dobré zařadit do jídelníčku stejně jako petržel, papriky či sladké brambory. S březnem se na pulty v obchodech dostávají nové brambory, čerstvý špenát, polníček nebo šťovík, který v lehkých salátech nejen osvěží, ale především doplní velmi důležitou kyselinu listovou. Také je vhodné zařadit do jídelníčku kapustu.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.