TRADIČNÍ CHLEBOVÁ OMÁČKA

0

Posted by Lucasinka | Posted in VÁNOCE | Posted on 21-12-2010

Budete potřebovat:
100 g strouhanky, 300 ml rostlinného mléka, 75 ml rostlinné smetany, 1 cibule, 6 hřebíčků, 6 kuliček černého pepře, 2 bobkové listy, strouhaný muškátový oříšek

Postup:
Cibuli oloupeme a napícháme do ní hřebíčky. Do hrnce nalijeme rostlinné mléko, rostlinnou smetanu, kuličky pepře a  bobkové listy. Přivedeme k varu, pak vypneme a necháme 30 minut zakryté chladnout. Po této době scedíme obsah hrnce a do mléčné tekutiny přisypeme strouhanku a chvíli povaříme. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a když omáčka získá konzistenci, kterou požadujeme, vlijeme ji do připravené servírovací misky.

Pozn. Po vychladnutí je možné omáčku zamrazit. V mrazáku vydrží cca 1 měsíc.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.