SEZÓNNÍ POTRAVINY – PROSINEC

0

Posted by Lucasinka | Posted in Sezónní potraviny | Posted on 02-12-2010

Stejně jako v říjnu a listopadu si i v prosinci je možné pochutnat na jablíčkách, a  to především na odrůdě Brambley. V jídelníčku by ani v tomto chladném a sychravém počaší neměly chybět mandarinky, hrušky nebo datle. Naopak je potřeba se pomalu loučit s brusinkama a udělat v jídelníčku místo pro citrony, které právě začínají přicházet na pulty obchodů s příjemnou vůní a chutí. Proč je třeba nezkusit zakomponovat do vánočního pečení?

Prosinec je poslední měsíc, kdy je možné si vychutnat skvělou chuť červené řepy, ale na druhou stranu si můžeme stále dopřávat růžičkovou kapustu, květák, celer a to jak naťový tak i kořenový. Pokud jste ještě nestihli ochutnat jedlé kaštany, neměli byste váhat. Když v obchodě narazíte na čekanku, určitě ji přidejte k ostatnímu nákupu, protože v prosinci začíná její sezona, která trvá jen do března. Také artyčok nebo kapusta by v tomto ročním období neměla chybět v jídelníčku, protože obsahují spoustu vitaminů a minerálních látek.  Pokračuje období pórku, petržele a sladkých brambor. Bílé brambory mají také stále skvělou chuť a proto přímo vybízejí k zařazení nejen do vánočního bramborového salátu.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.