SEZÓNNÍ POTRAVINY – LEDEN

0

Posted by Lucasinka | Posted in Sezónní potraviny | Posted on 30-12-2010

Začátek roku není díky chladnému počasí příliš bohatý na ovoce. Nejlepší volbou jsou i nadále jablka tybu Brambley a ke konci sve sezony se blíží datle a hrušky. V následujících chladných měsících bude v nejlepší kondici už jen citron, který nás zásobí vitaminem C.

To se zeleninou je to lepší a to díky růžičkové kapustě a květáku. Ovšem do jídelníčku bychom měli zařčadit také celer (hlízový i naťový) a  čekanku. Leden je posledním měsícem, kdy si můžete pochutnat na pečených nebo i jinak upravených jedlých kaštanech. Za zmínku také stojí artyčoky a kapusta. Jídelníček můžeme obohatit také porkem, petrželí a stále je čas na vychutnání si sladkých brambor. Chutný je také tuřín, který je možné přidávat třeba do polévky.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.