MRKVOVO-BADYÁNOVÉ PYRÉ

0

Posted by Lucasinka | Posted in VÁNOCE | Posted on 21-12-2010

Budete potřebovat:
1 kg mrkve, 4 badyánové hvězdy, 400 ml zeleninového vývaru, 200 ml rostlinné smetany, šťáva z 1 citronu, 50 g margarinu (rostlinného), trochu lístků estragonu

Postup:
Margarin rozpustíme v hrnci. Přidáme očištěnou a nastrouhanou mrkev, estragon a anýz. Pomalu vaříme 10 minut, pak přilijeme vývar a vaříme asi 20 minut, dokud se vývar nezredukuje. Přilijeme rostlinnou smetanu a po jedné minutě sundáme z tepla. Vyjmeme badyán a  opatrně vmícháme citronovou šťávu. Okořeníme a pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Můžeme podávat hned nebo jej uchovat v lednici nebo mrazáku a před podáním jemně přihřejeme

Write a comment

You must be logged in to post a comment.