JABLÍČKOVÉ PYRÉ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Ostatní | Posted on 18-12-2010

Budete potřebovat:
jablka, voda, citronová  šťáva, třtinový cukr, pudinkový vanilkový prášek (není nutné)

Postup:
Jablka oloupeme, odstaníme jádřinec a pokrájíme na kousky. Dáme do hrnce, zakápneme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Necháme vařit, dokud se jablka nezačnou rozpadat. Pak buď rozšťoucháme šťouchadlem na brambory nebo můžeme i rozmixovat. Ochutíme cukrem a pokud máme radši hustší konzistenci, můžeme zahustit vanilkovým práškem (na jedno velké jablko dávám 1 malou lžičku pudinkového prášku). Výborné s piškotama, palačinkama nebo popovers.

Pozn. Nejlepší jsou jablka odrudy Brambley, která jsou vhodná k vaření.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.