KOŘENĚNÁ ZELENINA

0

Posted by Lucasinka | Posted in PŘÍLOHY | Posted on 01-10-2010

Budete potřebovat:
1 menší květák, 3-4 mrkve, 4-5 menších červených cibulí, 1 chilli papričku (středně pálivou), 4 stoužky česneku, hladkolistou petržel, koření Garam Masala, margarin, olej, javorový nebo jiný sirup, citron

Postup:
Květák rozebereme na růžičky, mrkev pokrájíme šikmo na slabé plátky a oloupanou cibuli na osminky. Na pánvi rozehřejeme kousek margarinu s trochou oleje, přisypeme část drobně pokrájené chilli papričky a česneku a koření Garam Masala. Přisypeme květák, promícháme, a necháme chvíli smažit. Pak přisypeme část pokrájené petržele a květák vyndáme na talíř nebo misku. Znovu rozehřejeme část margarinu s trochou oleje, přisypeme chilli, česnek a koření a přisypeme mrkev. Tu také rychle osmahneme, ke konci přidáme trochu šťávy z citronu a když se šťáva vyvaří, posypeme pokrájenou petrželku a přesuneme na talíř. Postup s  margarinem, olejem, chilli, česnekem a kořením zopakujeme a tentokrát přidáme cibuli. Tu necháme zesklovatět a změknout, opět na závěr posypeme petrželí a přesuneme na talíř. Podáváme s chlebem Naan a se zálivkou, kterou uděláme smícháním sirupu a citronu.

Osmahnutý kořeněný květák

Osmahnutá kořeněná mrkev

Osmahnutá kořeněná cibule

Kořeněná zelenina s chlebem Naan a sýrem Halloumi

Write a comment

You must be logged in to post a comment.