CIZRNOVÉ SKORO „JITRNIČKY“

0

Posted by Lucasinka | Posted in Luštěniny | Posted on 09-10-2010

Budete potřebovat:
1 hrnek suché cizrny, 1/2 hrnku rýže, 1/2 hrnku ječných krup, 1-2 větší cibule, 5-6 stroužků česneku, oleje, pepř, sůl, majoránka, alobal nebo potravinářská fólie

Postup:
Cizrnu namočíme přes noc a druhý dne ji v neosolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Do hrnce dáme  ječné kroupy a když jsou skoro hotové, přisypeme rýži. Uvařenou cizrnu rozmačkáme nebo rozmixujeme, přidáme uvařené kroupy s rýží a necháme vychladit. Na pánev dáme olej a osmahneme na něm do sklovata drobně pokrájenou cibuli. Přidáme ke směsi z cizrny, ochutíme solí, pepřem, rozetřeným česnekem a majoránkou. Směs dáme na potravinovou fólii nebo na alobal, mokrýma rukama ho vytvarujeme do válečku a pevně zabalíme. Okraje stočíme (jako u bonbonů) a dáme do lednice alespoň na 3 hodiny. Po ztuhnutí můžeme „jitrničky“ vybalit z fólie a podávat buď studené, dát na pár minut zapéct do trouby nebo osmahnout na pánvi. Podáváme se zelím nebo strouhanou červenou řepou a bramborem či pečivem.

Směs je ochucená a připravená k plnění do fólie

"Jitrničky" s vařeným bramborem a červeným zelím

Write a comment

You must be logged in to post a comment.