BAGEL

0

Posted by Lucasinka | Posted in Slané | Posted on 15-10-2010

Budete potřebovat:
500 g hladké mouky, 300 ml vody, sáček sušeného droždí, 1,5 lžičky cukru, 1,5 lžičky soli

Postup:
V míse smícháme mouku se solí, cukrem a droždím, přilijeme vlažnou vodu a vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout. Když je těsto vykynuté, rozdělíme jej zhruba na 8 dílků a na mírně pomoučeném vále vyválíme válečky, které spojíme do kroužku. Necháme dalších 15 minut kynout a mezitím si ohřejeme vodu. Připravené bagely vkládáme pomocí děrované naběračky do vody a povaříme zhruba 30 sekund z každé strany. Voda by neměla úplně vřít, spíš jen probublávat pod bodem varu. Pak bagely vyndáme, necháme okapat a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 220 stupňů a pečeme 15 minut. Po upečení a vychladnutí bagely používáme jako jiné pečivo.

Pozn. V UK se bagely plní zeleninou, sýry, masem apod. Můžem sypat mákem, solí, sezamovým nebo lněným semínkem.

Těsto již vykynulo

Z těsta vytvořeny kroužky, již připravené k pečení. Povrch můžeme posypat

Upečený bagel

Write a comment

You must be logged in to post a comment.