ZAPEČENÝ CHLÉB SE ŽAMPIONOVOU SMĚSÍ

0

Posted by Lucasinka | Posted in Bruschety/Toasty/Sandwiche | Posted on 16-08-2010

Budete potřebovat:
plátky chleba, 250 g čerstvých žampionů, mléko, 3 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 vejce, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl a pepř podle chuti, sýr (Brie, Camembert, Hermelín)

Postup:
Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky, zalijeme trochou mléka a vmícháme na plátky pokrájené žampiony. Okořeníme rozetřeným česnekem, solí, drceným kmínem a pepřem. Žampionovou jíšku necháme schladnout a pak do ní vmícháme vejce a pořádně promícháme.  Na každý plátek chleba navršíme žampionovou směs a na ni několik plátků sýra. Chleby naskládáme na plech vyložený pečícím papířem a zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dokud sýr nezezlátne. Podáváme sypané jarní cibulkou a můžeme doplnit čerstvou zeleninou nebo salátem.

Chléb podávaný s rukolou a cherry rajčátky

Write a comment

You must be logged in to post a comment.