PAMPELIŠKOVÝ MED

0

Posted by Lucasinka | Posted in Domácí výroba | Posted on 22-08-2010

Budete potřebovat:
400 hlaviček pampelišky, 2 litry vody, 3 citrony, 1,5-2 kg cukr krystal

Postup:
Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce a zalijeme 2 lity vody. Přidáme omyté citróny, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Pak hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vyluhovat. Druhý den přecedíme do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, dokud se med nezačne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší. Hotový pampeliškový med lijeme ještě horký do malých skleniček, uzavřeme víčkem a máme hotovo.

Pozn. Můžeme použít i pomeranče nebo je s citrony různě kombinovat. Citrusy přidáváme celé včetně kůry a pecek.

Write a comment

You must be logged in to post a comment.